Gitaarles

Als je gitaar wilt leren spelen moet je dat goed aanpakken. Wij kunnen je hierbij helpen doordat we een goed en opbouwend lesprogramma aanbieden. Op De Gitaarschool krijg je gitaarles van docenten die hiervoor zijn opgeleid op het conservatorium en midden in de muziekwereld staan.

Ons motto: iedereen krijgt bij ons de kans om op zijn eigen tempo te leren. Het maakt niet uit of je een supertalent bent of gewoon plezier hebt in gitaar spelen, zolang je er maar serieus mee bezig bent!

Je kunt je met elk niveau bij ons aanmelden, we geven les aan absolute beginners maar ook aan gevorderden die op zoek zijn naar verdieping.

Gitaarles

Wat kun je van ons verwachten?

Voor kinderen hebben we een zeer leuk en gevarieerd lesprogramma. Op speelse wijze gaan we aan de slag en leer je bij ons muziekmaken en daarbij alle belangrijke basiscompetenties als notenlezen, ritmes en techniek. Met veel humor en plezier gaan we aan de slag met verschillende lesmethodes die goed bij het leertempo en de belevingswereld van het kind passen. We spelen daarnaast veel muziek uit het hedendaagse poprepertoire, dus akkoorden komen ook al snel aan bod. Omdat de lessen meestal individueel zijn kunnen we zeer goed aansluiten bij de behoeften van elke leerling.

Bij (jong)volwassenen vinden we een goede opbouw natuurlijk net zo belangrijk! Vaak hebben de oudere leerlingen een beter idee welke richting ze op willen en daar sluiten we dan ook bij aan met onze lessen. We vinden het hierbij erg belangrijk dat je een goede techniek aanleert zodat je niet vastloopt wanneer we met moeilijkere stukken aan de slag gaan. Ook zorgen we er altijd voor dat de muziektheorie aan bod komt, notenlezen, ritmes lezen zijn zaken waar we altijd aandacht aan besteden.

Tegenwoordig kun je via internet een hoop zelf vinden. Er zijn veel uitstekende instructievideo’s en andere tools om zelf aan de slag te gaan. Vaak is het probleem dat leerlingen door de bomen het bos niet meer zien. Juist daarin kunnen wij een meerwaarde bieden door samen met jou te selecteren welk lesmateriaal bij je niveau past. We bespreken wat je wel moet doen en wat juist niet. Het is dus niet zo dat we de moderne leermethoden uit de weg gaan, we zien er juist een grote meerwaarde in en hebben zelf ook veel op deze manier geleerd. Maar wel altijd onder de juiste begeleiding.