FAQ’s

Hoe moet ik me inschrijven?

Inschrijven gaat eenvoudig via het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om een lesafspraak in te plannen. In overleg zoeken we een geschikte plaats in het rooster.

Heb ik een eigen gitaar nodig?

Nee dit is niet nodig! Voor de beginperiode kun je een gitaar huren. Een huurgitaar kost €9,- per maand. Na een maand of drie weten de meeste leerlingen wel of ze het leuk genoeg vinden om door te gaan en dan kunnen we een goed advies geven voor de aanschaf van een eigen gitaar

Krijg ik individueel les of samen met iemand anders?

Dit is afhankelijk van de mogelijkheden en wensen van de leerling. In principe zijn de meeste lessen individueel maar je kunt je als duo aanmelden. Samen les hebben kan voordelen bieden, je kunt makkelijk meerstemmigheid oefenen.

Vanaf welke leeftijd kun je beginnen?

We adviseren vanaf een jaar of 8 te starten, maar niet ieder kind is hetzelfde. We vinden het altijd de moeite lonen om het even uit te proberen en in overleg met de ouders over het lesvervolg te beslissen. 4 of 5 jaar is echt te jong, we vinden dat je dan beter eerst andere muzikale activiteiten kan uitproberen.

Geven jullie les aan beginners?

Je hoeft geen enkele ervaring te hebben om te starten met lessen. Je mag dus een absolute beginner zijn, het enige wat we van je verwachten is enthousiasme en inzet!

Moet ik noten kunnen lezen?

Nee. In de zangles werk je over het algemeen minder met het notenschrift dan bijvoorbeeld tijdens saxofoonles. Dit wil niet zeggen dat we er helemaal geen aandacht aan besteden, we hebben ook aandacht voor muziektheorie.

Kan ik op elk moment instromen?

Je kunt het hele jaar door bij ons instromen voor lessen. Tijdens de zomerstop zijn er geen lessen. Nieuwe leerlingen stromen dan rond september of eind augustus weer in. Dit is afhankelijk van de jaarplanning die te vinden is op deze website.

Zit ik er meteen voor een jaar aan vast?

Nee, met een opzegtermijn van 1 maand valt het risico mee. Als het niet bevalt zit je er dus niet voor een heel jaar aan vast!